• Γκούντας: +306972443334
  • Καραγεώργου: +306945663921

Ο σύλλογος ΙΩΝΑΣ έλαβε μέρος στον αγώνα Τριάθλου της Why not

Ο σύλλογος ΙΩΝΑΣ έλαβε μέρος στον αγώνα Τριάθλου της why-n.gr με 2 ατομικές συμμετοχές και 2 ομαδικές. Για πρώτη φορά όμως η μία ομάδα συστάθηκε από 2 παιδιά στο φάσμα του αυτισμού, τον Γιάννη Γκόρο που κολύμπησε με συνοδό την μητέρα του Άδα Σταματάτου και τον Μιχάλη Καλλερέ  στο ποδήλατο και στο τρέξιμο. Στη δεύτερη ομάδα έλαβαν μέρος ο Γιώργος Μπέλλος με  αναπηρία όρασης, στο ποδήλατο και στο τρέξιμο με guide τον Στέφανο Στρεϊτς  και την Βασιλική Βουτζαλή  Ιδρύτρια του αγώνα Bring them back για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα.

Στην ατομική συμμετοχή ο Χαράλαμπος Κεραμετζίδης  με το ειδικό τρίκυκλο ποδήλατο ο οποίος αντιμετωπίζει κινητική αναπηρία. Στην άλλη ατομική συμμετοχή αγωνίστηκε η Αντιγόνη Βασιλοπούλου με guide τον Γιώργο Γκούντα.

Η κυρία Άδα Σταματάτου ιδρύτρια του Amke Race for Autism Gr δήλωσε:

Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου είχα την τιμή και τη χαρά να συμμετέχω σε σκυτάλη αγώνα sprint απόστασης της Whynot στο Σούνιο συνοδεύοντας στο σκέλος της κολύμβησης τον βαριά αυτιστικό γιο μου Γιάννη.

Το ποδηλατικό και δρομικό σκέλος συμπλήρωσε ο 18χρονος Μιχάλης Καλλερές από την Κω που επίσης βρίσκεται στο αυτιστικό φάσμα και είναι σπουδαστής σε ΕΕΕΕΚ σε εργαστήριο μαγειρικής.

Το πολύ δύσκολο αυτό εγχείρημα συντόνισε ο Γιώργος Γκούντας η ψυχή της ομάδας Ιωνάς ΑμεΑ.

Είναι σπουδαίο να δίνεται η δυνατότητα ισότιμης συμμετοχής με σκυτάλη αυτιστικών ανθρώπων σε τρίαθλο και ευχαριστούμε την οργάνωση και τον Πάνο Ρώτα για την θετική του ανταπόκριση.

Η χαρά που ένιωσα όταν είδα να τερματίζει ο Μιχάλης περήφανος,δυνατός και γεμάτος αυτοπεποίθηση είναι απερίγραπτη.

Ο αθλητισμός είναι η μόνη διέξοδος για τα παιδιά αυτά που τόσα χρόνια ζουν στο περιθώριο ως διαφορετικά.

Είναι η σωτηρία τους και η αληθινή συμπερίληψη στην κοινωνία.

Ο υπεύθυνος του αθλητικού τμήματος Γιώργος Γκούντας δήλωσε:

Ευχαριστούμε την εταιρεία why not και τον Πάνο Ρώτα για την φιλοξενία και τη δυνατότητα που δίνει στους αθλητές του συλλόγου μας να συμμετέχουν σε αγώνες με τυπικούς αθλητές. Οι αθλητές με αναπηρίες δεν έχουν πολλές ευκαιρίες να αγωνίζονται εκτός των πανελληνίων πρωταθληματων.

Σήμερα ο σύλλογός μας πραγματοποίησε και μια σημαντική συνέργεια με την κα Άδα Σταματάτου εμπνεύστρια και ιδρύτρια του Amke Race for Autism Gr.

Είναι η πρώτη φορά που δημιουργήθηκε μια ομάδα Τριάθλου αθλητών αμιγώς στο φάσμα του αυτισμού. Συγχαρητήρια στην κα Άδα Σταματάτου για τη δράση και το έργο της.

Επικοινωνία

  • Γκούντας: +306972443334
  • Καραγεώργου: +306945663921
  • info@ionasoaka.gr
Skip to content