• Γκούντας: +306972443334
  • Καραγεώργου: +306945663921

Συμμετοχή των αθλητών από το τμήμα Γκόλμπολ του συλλόγου μας στο διεθνές τουρνουά  Goalball grand prix Ροστόκ Γερμανία

Το τμήμα goalball του συλλόγου μας Ιωνάς, έλαβε μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα συλλόγων European Goalball grand prix που διεξήχθη στο Ροστόκ της Γερμανίας 7-9 Απριλίου 2023. Η  ομάδας έλαβε μέρος με τους  τους αθλητές: Διγγόλη Σωκράτη, Λαμπρακάκη Γιώργο, Μαρινέλλη Θεοχάρη, Σκουρμπούτη Γιάννη.

Προπονήτρια Χριστίνα Ζαμπέτα, βοηθός Ανέστος Νίκος. Στο ρόστερ της ομάδας μας προστέθηκε και αγωνίστηκε με τους Έλληνες αθλητές μας, ο Γερμανός διεθνής αθλητής Tauscher Philipp με τον προπονητή του Prinz Heiko της γερμανικής ομάδας Greifswalder Hechte, με την οποία ο σύλλογος μας συνεργάζεται στα πλαίσια ανάπτυξης και διάδοσης του αθλήματος. Η ομάδα μας, καταφερε με μόλις μία ήττα, να βρεθεί στον τελικό της διοργάνωσης μετά από τέσσερα νικηφόρα, όπου αντιμετώπισε την διοργανώτρια Hansa γνωρίζοντας την ήττα, σε ένα αρκετά δυνατό παιχνίδι και κατακτώντας τη δεύτερη θέση στη διοργάνωση.

Η προπονήτρια Ζαμπέτα Χριστίνα αναφέρει:
Ήταν ένα αρκετά απαιτητικό τουρνουά με δυνατές ομάδες και καλούς αθλητές. Είχαμε την ευκαιρία να τους αντιμετωπίσουμε και να παίξουμε πολύ δυνατά παιχνίδια μαζεύοντας την εμπειρία που χρειαζόμαστε για να γινόμαστε καλύτεροι και να ανεβαίνουμε επίπεδο αγωνιστικά. Ήταν μια καλή ευκαιρία για αθλητές που δεν έχουν λάβει ξανά μέρος σε παρόμοια διοργάνωση να δουν και κάτι διαφορετικό που θα τους δώσει κίνητρο για περισσότερη δουλειά στις προπονήσεις προκειμένου να γίνουν ακόμα καλύτεροι. Αυτά τα αθλητικά μίτινγκ είναι καλές ευκαιρίες, και σίγουρα θα τα επιδιώκουμε και μελλοντικά.
Ο Μαρινέλης Θεοχάρης, συμμετέχοντας πρώτη φορά σε παρόμοια διοργάνωση αναφέρει:
Αρχικά θα ήθελα να συγχαρώ όλη την ομάδα για την διάκριση μας κατακτώντας την δεύτερη θέση σε αυτό το ευρωπαϊκό τουρνουά και εύχομαι τα καλύτερα, διότι το αξίζουμε! Θέλω επίσης να συγχαρώ όλους τους συμπαίκτες μου ξεχωριστά, συμπεριλαμβανομένου και του Phillip για το πάθος και την υπερπροσπάθεια τους σε ολη την διαρκεια του τουρνουά. Εννοείται πως δεν μπορώ να μην αναφερθώ και στη προπονήτρια μας, που με αγάπη και πάθος για αυτό που κάνει μας οδήγησε στην δεύτερη θέση ενός ευρωπαϊκού τουρνουά απέναντι σε πολύ δυνατές και έμπειρες ομάδες. Τέλος ευχαριστούμε πολύ και τον βοηθό μας, η στήριξη και η βοήθεια του οποίου Απέδειξε για άλλη μια φορά πόσο πάθος και αγάπη έχει για αυτή την ομάδα και πως με την στήριξη και η βοήθεια του οποίου τον κάνουν σημαντικό κρίκο της ομάδας.
Για εμένα προσωπικά, ήταν μια πρωτόγνωρη και ξεχωριστή εμπειρία που με γέμισε πολλές γνώσεις, πάθος και πείσμα στο να βελτιωθώ και να γίνω καλύτερος σε ατομικό και σε ομαδικό επίπεδο. Εύχομαι να τα καταφέρω και να μπορώ στο μελλον να βοηθήσω ακόμη περισσότερο την ομαδα μου πετυχαίνοντας ακόμη περισσότερους στόχους και θέτοντας τον πήχη ακόμη ψηλότερα!
Τέλος ευχαριστώ όλους για αυτό το τέλειο 10 ημερο γεμάτο συγκινήσεις! Τα καλύτερα έρχονται! 💪
ΜΟΝΟ ΙΟΝΑΣ 💜
Ο Γερμανός αθλητής Philipp Tausher που συμμετείχε στα παιχνίδια με την ομάδα μας δήλωσε:
Το Grand Prix ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία να ανταγωνιστώ άλλες ομάδες από την Ευρώπη.
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία να βοηθήσω στο Ionas GC και για τη θερμή υποδοχή που έλαβα από την ομάδα. Η επικοινωνία στην ομάδα ήταν πολύ καλή και σίγουρα συνέβαλε στην επιτυχία μας.
Μετά από πολύ έντονα παιχνίδια, εξασφαλίσαμε επάξια το ασημένιο μετάλλιο. Θα μπορούσατε επίσης να δείτε μια βελτίωση στην ομάδα σε διάστημα λίγων ημερών, στο πρώτο μισό της σεζόν χάσαμε ξεκάθαρα από το RGC στο 4:15, και στον τελικό καταφέραμε να αντέξουμε περισσότερο.
Αν υπάρξει ευκαιρία να παίξω ξανά στον Ίωνα στο μέλλον, θα το έκανα πολύ ευχαρίστως.
Κατά τα άλλα, ανυπομονώ να δω ξανά τον Σωκράτη και τον Ιωάννη για το Κύπελλο Εθνών στο Βερολίνο τον Ιούνιο.

Επικοινωνία

  • Γκούντας: +306972443334
  • Καραγεώργου: +306945663921
  • info@ionasoaka.gr
Skip to content