• Γκούντας: +306972443334
  • Καραγεώργου: +306945663921

Aγωνιστικό διήμερο του συλλόγου ΙΩΝΑΣ στο Βαρθολομιό 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το αγωνιστικό διήμερο του συλλόγου ΙΩΝΑΣ στο Βαρθολομιό
Το Σαββατοκύριακο 6 & 7 Μαΐου 2023 ο σύλλογος ΙΩΝΑΣ διοργάνωσε αθλητικό διήμερο στο Βαρθολομιό Ηλείας. Το Σάββατο 6 Μαϊου πραγματοποιήθηκε αγώνας δρόμου 5χλμ. με αφετηρία και τερματισμό στο κέντρο του Βαρθολομιού. Είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται αγώνας στην περιοχή του Βαρθολομιού και ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς συνέβαλαν για την πραγματοποίηση η τοπική κοινωνία, ο δήμος Πηνειού και για την ασφάλεια των δρομέων το αστυνομικό τμήμα Πηνειού. Επίσης πραγματοποιήθηκε παιδικός αγώνας 800 μέτρων με τη συμμετοχή αρκετών παιδιών. Στις βραβεύσεις που ακολούθησαν, παρευρέθηκε ο δήμαρχος Πηνειού κύριος Ανδρέας Μαρίνος και ο αντιδήμαρχος κύριος Δημήτρης Βασιλόπουλος όπως και ένας από τους χορηγούς της διοργάνωσης ο κύριος Πάνος Παναγιωτόπουλος. Την επόμενη μέρα Κυριακή 7 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε ο αγώνας πανελλήνιου πρωταθλήματος παρατριάθλου στην παραλία Θίνες Βαρθολομιού Ηλείας που συνδιοργάνωσαν ο δήμος Πηνειού, η ΕΑΟΜ ΑμεΑ και ο ΙΩΝΑΣ. Μετά το πέρας του πανελληνίου πρωταθλήματος, ακολούθησε αγώνας τριάθλου age group ερασιτεχνών αθλητών. Είναι η δεύτερη φορά που ο σύλλογος ΙΩΝΑΣ  διοργανώνει τον συγκεκριμένο  αγώνα, στην παραλία Θίνες Βαρθολομιού Ηλείας. Ο αγώνας ήταν μια συνδιοργάνωση με το δήμο Πηνειού και την υποστήριξη της ΕΑΟΜ ΑμεΑ. Για τη διεξαγωγή  του αγώνα συνετέλεσε ο πολύ καλός καιρός και ειδικότερα στην ασφάλεια των αθλητών οι ναυαγοσώστες, οι εθελοντές και το αστυνομικό τμήμα Πηνειού καθώς οι δρόμοι για το σκέλος της ποδηλασίας, ήταν κλειστοί για διερχόμενα οχήματα.

Ο σύλλογος ΙΩΝΑΣ με τον υπεύθυνο αθλητικού τμήματος κύριο Γιώργο Γκούντα, την προηγούμενη του αγώνα, επισκεφτηκε το Γυμνάσιο Γαστούνης και ενημέρωσε τους μαθητές για θέματα σχετικά για τους ανθρώπους με αναπηρίες, παρουσίαση των παραολυμπιακών αθλημάτων με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών και την συμπερίληψη των ανθρώπων με αναπηρίες στην κοινωνία μας. Τα μοναδικά έπαθλα του αγώνα σχεδίασε και κατασκευασε ο Δημήτρης Λίτσος Dimelcut αθλητής του συλλόγου ΙΩΝΑΣ.
Ο υπεύθυνος του αθλητικού τμήματος του συλλόγου ΙΩΝΑΣ, δήλωσε:
Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι, που για δεύτερη χρονιά  διοργανώσαμε, τον αγώνα τριάθλου στο Βαρθολομιό Ηλείας παράλληλα με το πρωτάθλημα  Αθλητων με Αναπηρία. Είναι πολύ σημαντικό γιατί καταφέραμε με τον παράλληλο αγώνα των ερασιτεχνών αθλητων να έρθει κόσμος ώστε να παρακολουθήσει το Πανελλήνιο πρωτάθλημα παρατριάθλου, να χειροκροτήσει τους αθλητές και να τους συγχαρεί. Κάτι που συνήθως δεν συμβαίνει σε πρωταθλήματα Αθλητών με Αναπηρία. Ο σύλλογος μας  με αυτό τον τρόπο και με άλλες δράσεις του, κάνει ένα βήμα για την συμπερίληψη των ανθρώπων με αναπηρίες στην κοινωνία μας.  Επίσης καταφέραμε για πρώτη φορά στο Βαρθολομιό, να διοργανώσουμε αγώνα δρόμου 5χλμ. και μας χαροποιεί ιδιαίτερα η ανταπόκριση του κόσμου, που συμμετείχαν στον αγώνα. Ευχόμαστε αυτό το αθλητικό διήμερο να γίνει θεσμός και να συμμετέχει περισσότερος κόσμος από την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Πελοποννήσου. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το δήμο Πηνειού για τη φιλοξενία και τη συνδιοργάνωση, την ΕΑΟΜ ΑμεΑ  την πρόεδρο κυρία Ιωάννα Καρυοφύλλη στους εργαζόμενους της Ομοσπονδίας και ιδιαίτερα τον Νεκτάριο Γιαλλουράκη που τρέχει για όλους και για όλα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κυρία Αθηνά Αδαού, που χωρίς τη συνεισφορά της και την αγάπη για τον τόπο της, δεν θα ήταν εφικτή η διοργάνωση αυτού του αθλητικό διημέρου. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον κύριο Γιάννη Δούμα, τους συνεργάτες του και τις τοπικές επιχειρήσεις που αγκάλιασαν την ιδέα αυτού του αθλητικού γεγονότος.
Ευχαριστούμε ακόμα τον κύριο Νίκο Γουλιαδίτη (Ελαιώνα της Μαρίνας) για την προσφορά του στους αθλητές και συνοδούς της ομοσπονδίας.
Ευχαριστούμε επίσης:
Βίκος
Taxiarches Hotel

Almira Hotel
Cup Cafe bar
Πικαντιλι
Floral Cafe
Casa del Mar Thines
Barber Xronis shop
Vanilia Παιδικά ρούχα
Μαρκούτσας Αλουμινοκατασκευές
Πανδώρα Cafe
Cafe Le Papillon
Φραγκόπουλος Ζωοτροφές
Coffee Flavor
Χαραλαμπόπουλος Τέντες
Μπαλάσης Αλουμινοκατασκευές
Κουταβάς Κρεοπωλείο
Φρου Φρου και Αρώματα
Ζαφειρόπουλος Τυπογραφείο
Αλεξόπουλος Κατασκευαστική
Καφέ Αλέκα
Τσάσης Ανταλλακτικά
Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω έναν από τους μόνιμους συνεργάτες του συλλόγου μας, την εταιρεία Fototrexoume.gr που κάλυψε φωτογραφικά, τους αγώνες και παρέχει δωρεάν τις φωτογραφίες στους αγωνιζόμενους.
Δηλώσεις του Αντιδημάρχου δήμου Πηνειου ΝΠ Πολιτισμού και Αθλητισμού κύριου Δημητρίου Βασιλόπουλου:
Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι καθώς για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, φιλοξενούμε τον αγώνα του πανελληνίου πρωταθλήματος παρατριάθλου σε συνεργασία με την ΕΑΟΜ ΑμεΑ και το σύλλογο ΙΩΝΑΣ ΑμεΑ. Τη φετινή χρονιά με τον σύλλογο ΙΩΝΑ, προσθέσαμε ένα ακόμα αθλητικό δρώμενο εκτός του τριάθλου, τα 5χλμ αγώνας δρόμου, μέσα στο Βαρθολομιό. Μέσω της διοργάνωσης αυτού του αθλητικού διημέρου, νιώθουμε ότι βάλαμε ένα μικρό λιθαράκι, ώστε οι συνδημότες μας να γνωρίσουν τον τρόπο, που οι αθλητές με αναπηρία, καταφέρνουν να ξεπερνούν όχι μόνο τις δυσκολίες της καθημερινότητάς τους, αλλά και να αγωνίζονται με ισάξιο τρόπο όπως και οι αρτιμελείς αθλητές. Ευχαριστούμε την Αθήνα Αδαού τον Γιώργο Γκούντα και το σύλλογο ΙΩΝΑ Αμεα για την έμπνευση και τη διοργάνωση αυτού του αθλητικού διημέρου και ελπίζουμε η προσπάθεια μας να γίνει θεσμός για τον τόπο μας.

Επικοινωνία

  • Γκούντας: +306972443334
  • Καραγεώργου: +306945663921
  • info@ionasoaka.gr
Skip to content